KURUMSAL

Hakkımızda

Hakkımızda
Hakkımızda
Hakkımızda
Hakkımızda

Yıl 1940. Karadeniz Kardeşler, Vakfıkebir yöresindeki köylülerden aldıkları tereyağı, peynir ve minzinin satışını yaparak ilk defa süt ürünlerini pazarlamaya başlarlar. Tarih 1945’i gösterdiğinde ise kendi üretimini yapmaya başlayan Karadeniz Kardeşler, yıllar sonra Türkiye’nin en büyük süt ürünleri markalarından olacak Kebir’in temellerini atmışlardı. 40’lı yılların zorlu pazarlama koşullarına rağmen, ürünlerinin satışını Karadeniz’in yanı sıra Marmara Bölgesi’nde de yapmayı başaran Karadeniz Kardeşler, lezzet ve kaliteden ödün vermeden büyümeye devam ederler. 1963 yılında, Karadeniz Kardeşler Vakfıkebir’in doğal lezzetlerini İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine de pazarlamaya başlarlar. O günden bu yana hikayenin başladığı topraklara sürekli yatırım yaparak hem Kebir markasını büyütür hem de Vakfıkebir’in kalkınmasında büyük katkı sağlarlar. 90’lı yıllara gelindiğinde Kebir, Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralara lezzet katmaya hazırdır. 1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş.’nin kurulmasıyla Kebir, artık tüm Türkiye’nin markası olur. Her geçen gün artan talepler doğrultusunda Kebir, 2000’li yıllarda daha kaliteli ve daha lezzetli ürünler sunabilmek ve Türkiye’nin kahvaltılık ihtiyacını karşılayabilmek için yatırımlarına hız verir. Vakfıkebirdeki üretim tesisini dünya standartlarına uygun şekilde modernize ederek yeniler ve sadece Vakfıkebir’in doğal sütleriyle kalmayarak Türkiye’nin diğer yörelerinden, en taze sütleri toplayarak ürün yelpazesini genişletir. Bugün, Kebir ailesi olarak geçmişten gelen tecrübemizi günümüz teknolojileri ile harmanladığımız Vakfıkebir’de 10.000 m2, Beşikdüzü’nde 6.000 m2’lik modern üretim tesisimizde 400’den fazla çalışanımızla günde 150 ton süt, 40 ton tereyağı işliyor; 5 binden fazla tedarikçimiz ile 20 binden fazla insana istihdam sağlıyoruz. Son olarak, 12.000 m2 alan üzerine kurulan Balıkesir üretim tesisimizin son aşamasına gelmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Paylaş

MARKALAR